Mobilrobotok az oktatásban

Utolsó módosítás: 2018. március 12.

A LEGO® Mindstorms Education EV3 készlet tartalmazza mindazt, amire szükségünk lehet a STEM (science, technology, engineering, mathematics, azaz tudomány, technológia, gépészet és matematika), valamint a számítástechnika tanításában. A csomag ebben teljes támogatást nyújt a tanároknak, valamint egy átfogó eLearning tananyagot is tartalmaz.

A képzés célja

A robotok a mai világunk minden területén megtalálhatóak, a felhasználhatóságuk sokszínűsége rengeteg kiaknázatlan lehetőséget rejt. Nem véletlen tehát, hogy az oktatás megújulásának, a korral való lépéstartásának kulcs elemévé nőtte ki magát. A robotok oktatásban történő alkalmazásával fejleszthető a tanulók algoritmikus gondolkodása, megismerkedhetnek a programozási technikákkal, a természettudomány példáin keresztül történő eszközhasználat elsajátítása pedig támogatja a STEM (természettudomány, technológia, műszaki, és matematika) területek komplex fejlesztését. A képzés célkitűzése, konkrét példákon keresztül felkészíteni a pedagógusokat a LEGO® Mindstorms EV3 robot oktatásában történő használatára.

A készlet lelke az EV3 intelligens LEGO tégla, ami lényegében egy olyan kompakt számítógép, melynek segítségével lehetőséget kapunk motorok vezérlésére az intuitív, ikonalapú programozási és adatgyűjtő szoftver segítségével, melyet a készlet tartalmaz.

A tanfolyamhoz szükséges eszközöket igény szerint biztosítjuk!

 

LEGO® Mindstorms Education EV3

Az eszközkészletről

A LEGO® Mindstorms Education EV3 szotver lehetővé teszi a diákok számára:

  • Robotok és más építmények programozását,
  • Dokumentálást és nyomonkövetést a dokumentációs eszköz segítségével,
  • Tartalom létrehozását és szerkesztését,
  • Hozzáférést a Robot Educator tutoriálokhoz,
  • Valósidejű adatrögzítést

Részletes ismertető: https://dpmk.hu/2017/05/20/problemamegoldas-lego-robottal-3/ 

A szoftver Windows-, Mac-, Chromebook és iOS-kompatibilis

 

 

 

Tekintse meg a Médiainformatika Intézet videóit a 2017. április 7-én a Digitális Témahét keretén belül megrendezett LEGO Education-előadásokról: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEcj-NxGCjMnvxcUR1hVOBtoEv_Ahtrs1

 

A csomag megrenelhető a magyarországi forgalmazótól: www.hdidakt.hu 


< Vissza