Pedagógusok és a robotika

Utolsó módosítás: 2019. október 07.

Újabb iskolák kerültek felszerelésre a XXI. századi képességeket kiválóan fejlesztő LEGO robotokkal, ahol a T-Systems és az Eszterházy Károly Egyetem együttműködésének eredményeként az eszközberuházáson túl a pedagógusok szakmai felkészítése is megvalósult.

A tanulók speciálisan összerakott oktatási program keretein belül ismerhetik meg a robotika tudományát a felső tagozaton LEGO MINDSTORMS EV3-, az alsó tagozaton LEGO WeDo robotok segítségével. A roboteszközök mellett versenyfelkészítésére szolgáló terepasztalokkal, valamint a tanulók digitális kompetencia-fejlesztését megalapozó tablet-ekkel is gazdagodott a budapesti XVIII. kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola. A tanulók a LEGO készletek alkalmazásával olyan működőképes modellek építésére és programozására válnak képessé, amelyek fejlesztik a műszaki és természettudományos ismereteiket és motiválja őket a tudományos, technológiai-, mérnöki, és matematikai (STEM) területeken történő pályaválasztásra.
Balogh Attila, a T-Systems vezérigazgató-helyettese és Ughy Attila polgármester részt vettek az első hivatalos pedagógus oktatáson, ahol az oktatás digitális, élmény alapú megújításához, valamint az algoritmikus gondolkodás fejlesztéséhez gazdag tudásanyagot kaptak az Eszterházy Egyetem tanszékvezető docensétől, Lengyelné dr. Molnár Tündétől és Göncziné Kapros Katalin egyetemi oktatótól.


< Vissza