Oktatóink részvétele a "PROCSEE" fórumon

Utolsó módosítás: 2019. február 07.

Dr. habil. Dinya László és Dr. Racsko Réka, az Eszterházy Károly Egyetem két oktatója szakértőként vett részt Csehországban megrendezett szakmai workshopon.

A 2018. június 26 és 29. között a csehországi Hruba Skalában megrendezett esemény annak a három éves programnak a zárása volt, amely az alkalmazott tudományok egyetemeinek (PHE-Professional Higher Education) jövőbeni szerepét, európai szintű beágyazódását segítő stratégiai koncepció és akcióprogram kidolgozását célozta meg európai szakértők és döntéshozók bevonásával.
A 3 napos szakértői fórum során a 4 megcélzott tematikus területen (a PHE összhangja a regionális fejlesztési stratégiákkal; a PHE promóciója a szakismerethiány megszüntetésére irányulóan; a hallgatók munka világában történő elhelyezkedésének szervezése és nyomonkövetése; személyes tanulási környezet a PHE-ben) a javasolt szakpolitikai, intézményi szintű intézkedések kidolgozása történt meg az egyes, nemzeti szintű érintettekkel (stakeholder-ek) együttműködésben. Ezek az intézkedések a szakértők eddig elvégzett kutatásaira és a résztvevő országok jó gyakorlataira alapozva a beazonosított szakpolitikai kihívások sikeres megválaszolását célozták meg.
A projekt hazai zárásaként 2018 őszén még egy nemzeti fórum összehívására kerül sor a Magyar Rektori Konferencia szervezésében.


< Vissza