Intézetünk oktatói a Networkshop konferencián

Utolsó módosítás: 2020. május 20.

Az Eszterházy Károly Egyetem ad otthon a 27. Networkshop konferenciának április 3-6-a között a Líceum épületében.

„A Networkshop konferencia célja minden évben az, hogy lehetőséget nyújtson az NIIF közösség számára a hálózatokkal és hálózati alkalmazásokkal kapcsolatos legújabb külföldi és hazai eredmények áttekintésére és megvitatására, de az összejövetel alkalmat ad a kutatási infrastruktúrák e területén munkálkodó szakemberei számára ahhoz is, hogy a nagyszabású találkozó keretében közös koncepciókat alakítsanak ki, közös fejlesztéseket indítsanak." (Idézet a NWS oldaláról.)
A jelenlegi konferencia témakörei nem különböztek az előzőektől, hiszen minden évben ugyanazokat a szekciókat, témaköröket járjuk körül, csak minden esetben a fejlődést, az újdonságokat szeretnénk bemutatni. Ebből fakad, hogy bár a szekciók megnevezése azonos az évek során, de a tartalom sok esetben szerteágazóbb mint az előző években.
Az évek során intézetünk oktatói számos előadással vettek részt a konferencián. Négy alkalommal került megrendezésre a konferencia az egri intézmény házigazda szerepével (2002, 2007, 2015, 2018). Visszatekintve látható, hogy minden előadás az kutatás-fejlesztés, az oktatás támogatását szolgálta, de elsősorban innovatív gondolatokat próbált elültetni a hallgatóság gondolkodásában.
Oktatóink jelenleg is változatos témákkal szerepeltek a digitális átállás és a pedagógus-továbbképzés rendszerét illetően, de a tanulási folyamatok vizsgálatai sem maradtak ki a körből. Intézetünk alapvető feladatai közé sorolja a tudás- és oktatástámogatást. Az említett témákban intézetünkből hallhattunk előadásokat Lengyelné dr. Molnár Tünde, dr. Antal Péter, dr. Racsko Réka, Gönczi-Kapros Katalin, Kvaszingerné Prantner Csilla, dr. Czeglédi László részéről.

 

Az EKE előadásainak támogatása a 2018-as Networkshop rendezvényen az EFOP 3.2.15 pályázat.


< Vissza