Intézetünk kiállítása a TechCsajokon

Utolsó módosítás: 2017. május 21.

A „TechCsajok” névre keresztelt rendezvénysorozaton kiállítóként vettek részt oktatóink 2017. május 18-án és 19-én.

E nagyszabású esemény célja, hogy összehozzák a diákokat azokkal a cégekkel, akiknek pont rájuk van szükségük. A sorozat 4 állomásból állt, ahol a diákoknak lehetőségük volt találkozni a környékbeli egyetemekkel és vállalatokkal, akik különböző technikai, illetve tudományos eszközökkel mutatták be a műszaki területek izgalmas oldalait. A célközönség terén a szervezők elsősorban az informatikai terület iránt érdeklődő leendő női munkavállalókra fókuszáltak, hiszen e területen erős férfi dominancia a jellemző, azonban minden érdeklődőt szeretettel vártak,
Dr. Antal Péter, Göncziné Kapros Katalin, Racsko Réka és Gulyás Enikő Debrecenben és Miskolcon mutatták meg a rendezvényen résztvevő diákoknak, hogy az Eszterházy Károly Egyetem Médiainformatika Intézete milyen lehetőségeket kínál a természettudomány iránt érdeklődők számára, valamint nagy figyelmet szenteltek annak, hogy a fiatalok kutatóvá válást milyen elektronikus, számítógéppel segített mérőeszközök segítik a 21. században. A rendezvényeken helyszínenként több száz diáklány vett részt.
Intézetünk kínálati repertoárjából bemutatásra került a LEGO matek és programozható csomag, a kiterjesztett valóság különböző, oktatást segítő markerei, a kutatói infrastruktúránkból pedig a Noldus Observer XT videós interakcióelemző, MAXQDA tartalomelemző és SPSS statisztikai szoftverek, illetve ezen túlmenően az eredmények interpretálására alkalmas iBook's Autho szoftver, mely interaktív e-könyvek készítését teszi lehetővé.


< Vissza