DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS: SZAKMAI NAP PEDAGÓGUSOKNAK

Utolsó módosítás: 2018. január 24.

Egyetemünk Médiainformatika Intézete hosszú évek óta azon dolgozik, hogy mind a pedagógusképzésben, mind a köznevelési intézmények mindennapjaiban a digitalizáció hozzájáruljon a tanulási-tanítási folyamat hatékonyságának növeléséhez.

E misszió egy újabb állomásához érkezett az idei évben, hiszen az ország tankerületei hatalmas érdeklődést mutatnak az olyan szakmai napok iránt, amelyek a digitális átállás oktatási vonatkozását járják körbe, előadások és interaktív bemutatók formájában.A Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola 57 pedagógusa, valamint az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 40 pedagógusa vett részt 2017. október 24-én az egész napos szakmai eseményen, melyet dr. Pajtókné dr. Tari Ilona oktatási, képzésfejlesztési és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettes nyitott meg, aki az intézmény pedagógusképzési portfólióját mutatta be, kiemelt figyelmet szentelve a rövid ciklusú képzéseknek.Ezt követően Lengyelné dr. Molnár Tünde intézetvezető, a program főszervezője „A kultúrában bekövetkező változás hatása az oktatásra" címmel tartott elődást, amelyet Dr. Racsko Réka „Összehasonlító vizsgálatok a digitális átállás módszertani megalapozásáról" című bemutatója követett, és végül Dr. Antal Péter tanszékvezető „A jövő osztályterme: eszközök és módszerek a 21. század iskolájában" címmel ismertette az aktuális trendeket.A délután folyamán a Varázstorony látta vendégül a pedagógusokat, amely során a Természettudomány és pályaorientáció a gyakorlatban témában tartott Dr. Murányi Zoltán és Vida József élményközpontú bemutatót.

A nap zárásaként olyan jó gyakorlatokat ismerhettek meg a résztvevők, amelyeket az Eszterházy Károly Egyetem gyakorló iskolájában dolgoztak ki az elektronikus tanulási környezetek kiépítését célzó iskolakísérletek keretében, a Médiainformatika Intézet mentorálásával. A bemutatót Sipos Zsuzsanna, Császi Csaba, Siroki Zsuzsanna pedagógusok tartották.A szakmai esemény nagy sikerrel zárult, és a jövőben további hasonló rendezvénynek ad otthont az intézményünk, elősegítve ezzel az oktatás digitális átállását.

 

 

Fotók: Kakuk Dániel
Hírt küldte: dr. Racsko Réka


< Vissza