A XXI. század infokommunikációs technológiái

Utolsó módosítás: 2018. január 15.

Az Eszterházy Károly Egyetem Médiainformatika Intézete az észak-magyarországi régió középfokú oktatási intézmény végzős diákjainak tartott szakmai előadást december 6-án, és január 4-én Hatvanban és Jászárokszálláson.

Két településen belül több oktatási intézménybe is ellátogatattak az Intézet oktatói. Hatvanba Dr. Antal Péter tartott szakmai előadást a Széchenyi István Római Katolikus Középiskolában, és a Damjanich János Szakközépiskolában. Dr. Racsko Réka Jászárokszálláson adott egy előadást  a Deák Ferenc Gimnázium diákjai számára. 

 Az előadások során a diákok megismerkedtek az új tanulást segítő, 21. századi infokommunikációs eszközök adta lehetőségeivel, ugyanakkor az egyetem nyújtotta oktatási-képzési lehetőségeivel.

Az előadás során a diákok az információ termelődés trendjeiről, a jövő osztályterméről és könyvtáráról, valamint a mobilkommunikáció új lehetőségeiről hallhattak interaktív előadást. Majd a gyakorlatban próbálhatták ki a táblagépeken elérhető e-tankönyveket és az oktatáshoz kapcsolódó kiterjesztett valóság alkalmazásait.

 


< Vissza