A XXI. század infokommunikációs technológiái

Utolsó módosítás: 2018. január 11.

Az Eszterházy Károly Egyetem Médiainformatika Intézet Humáninformatika Tanszéke az észak-magyarországi régió középfokú oktatási intézmény végzős diákjainak tartott szakmai előadást november 22-én Sárospatakon, Lengyelné dr. Molnár Tünde intézetvezető, és Göncziné Kapros Katalin.

A szakmai előadás célja az volt, hogy a diákok megismerkedjenek az új tanulást segítő, 21. századi infokommunikációs eszközök adta lehetőségeivel, ugyanakkor az egyetem nyújtotta oktatási-képzési lehetőségeivel.
Az előadás során a diákok az információ termelődés trendjeiről, a jövő osztályterméről és könyvtáráról, valamint a mobilkommunikáció új lehetőségeiről hallhattak interaktív előadást. Majd a gyakorlatban próbálhatták ki a táblagépeken elérhető e-tankönyveket és az oktatáshoz kapcsolódó kiterjesztett valóság alkalmazásait.
Az első népszerűsítő alkalom Sárospatakon, az Árpád Vezér Gimnázium végzős diákjainak került megtartásra.

A jövőben szeretnénk ellátogatni a hatvani középiskolákba, a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnáziumba, hogy a szakmai előadásokkal minél több diák számára felhívjuk a figyelmet a könyvtárakban lévő lehetőségekre.


< Vissza